Biea és Juratoni is bemutatja tudását Nagyváradon

Biea és Juratoni is bemutatja tudását Nagyváradon
Pénteken Nagyváradon rendezi első romániai nemzetközi bokszgáláját a Felix Promotion International, mely esemény programjában Magyarország és Románia klasszisai is helyet kaptak.


A Felix Promotion versenyzői közül a cirkálósúlyú Tóth Tamást közel egy év kihagyás után szólítják ismét harcba, de ringbe lép még Hegyi Barnabás és Darmos József, míg a főmérkőzésen a korábbi junior világbajnok, felnőttként Európa-bajnok és olimpikon Bacskai Balázs küzd az ukrán Dmytro Semernin ellen.
A ringbe lépő román ökölvívók között köszönthetünk a cirkálósúlyú Cezar Juratoni-t, valamint a váltósúlyú Flavius Biea-t is.
A 28 éves Flavius Biea-t az ezredforduló utáni román ökölvívás egyik legnagyobb reménységének tartják, és hogy nem véletlenül, azt többször is fényesen bebizonyította. Amatőr sikereit nehéz röviden összefoglalni, de álljon itt néhány fontos esemény: Kadet Világbajnok (2005, 60 kg, Liverpool), Kadet Európa-bajnok (2005, 60 kg, Siófok), Kadet vb-ezüstérmes (2006, 63 kg, Isztambul), Junior Uniós-bajnok (2007, 64 kg, Varsó). Az aradi öklöző 2013-ban áll be a profik közé, ahol az első 12 meccsén kivétel nélkül diadalmaskodott; 2014-ben már román profi bajnok lett, míg 2017 májusában a WBA Continental övét is megszerezte. Április 13-i ellenfele a profiként eddig 45 mérkőzést megvívott grúz Jaba Shalutashvili lesz, akivel egy 8 menetes párharcra szólítják a kötelek közé.

A 29 éves Cezar Juratoni is kiváló amatőr ökölvívó volt, sokszor nyert nemzeti bajnokságot, noha a szakmabeliek mindig is fivérét, Bogdan Juratoni-t tartották tehetségesebbnek. Stílusa miatt a bukaresti versenyző inkább a profi bokszban lehet nemzetközileg eredményes, ahol 2014-ben mutatkozott be – azóta mint a 7 mérkőzését megnyerte a cirkálósúlyú bunyós. Pénteken az olasz Semen Levin (5 győzelem, 2 vereség) ellen növelheti sikerei számát.

A Felix Promotion International gáláját a DigiSport csatornán követhetik figyelemmel. Még több információért kattintsanak a www.felixpromotion.com honlapra, valamint az exkluzív videós tartalmakért csatlakozzanak az iroda Facebook oldalához.