Bibliahét Hegyközpályiban

Bibliahét Hegyközpályiban

Bihar megye – Ezen a héten –hétfőtől péntekig– tartják a hegyközpályi református egyházközségben is a gyerekeknek szervezett bibliahetet. Délelőttönként 9 és 12 óra között naponta 45–55 gyerek vesz részt naponta a foglalkozásokon, melyeket Jakab Olga tanítónő és Imre Julianna óvónő tart.

Mindkét tanerő az egyházközség áldozatkész tagja, akik tudják, miként kell foglalkozni a gyerekekkel, mondta szerdai ottjártunkkor Katona János lelkipásztor, miközben átkalauzolt a parókiáról a szomszédos óvodába. Ott az egyik teremben hosszú asztalok mellett ültek éppen a gyerekek, és kézimunkáztak.

A bibliahét témája, mint mindenhol máshol is, Pál apostolhoz kapcsolódik, és a Végtelen utazás címet viseli. A foglalkozások között szerepel a kézimunka mellett énektanulás, drámajáték, s mindennek lebonyolításában a nagyobb, már konfirmált gyerekek is segítenek, csakúgy mint az uzsonna elkészítésében. Minden nap délben, a napi foglalkozás végén, a résztvevők az óvodából átmennek a gyülekezeti terembe, ahol a tiszteletes egy bibliai idézetet olvas fel, utána együtt imádkoznak, énekelnek. A bibliahét végén, péntek délben a gyerekek egy előadás keretében szüleiknek is bemutatják, mit tanultak az elmúlt napokban.

Rencz Csaba