Biblia versbe szedve az általános iskolásoknak?

Biblia versbe szedve az általános iskolásoknak?
Bibliát tanuljanak versbe szedve a romániai általános iskolák tanulói – ezt javasolja Gheorghe Funar szenátor, akinek pártja a parlament elé terjesztett egy erre vonatkozó törvénytervezetet.

A szélsőségesen nacionalista politikus bejelentette, hogy a Nagy-Románia Párt (PRM) tervezete szerint a diákoknak második osztálytól kezdve egészen a nyolcadik osztályig az Újszövetség négy evangéliumát és az Apostolok Cselekedeteit kellene tanulmányozniuk.
Funar azonban különleges módszert javasol arra, hogy a diákok “mélyebben sajátítsák el a keresztény etikát és erkölcsöt”. A honatya szerint a Biblia iránt a tanulók sokkal fogékonyabbak lennének, ha azt versbe szedett formában tanítanák nekik. Egy kolozsvári személy ugyanis már elkészítette a Biblia “átköltött” változatát. A “Biblia költője” Funar szerint tizenhat évig dolgozott az 1800 oldal terjedelmű művön.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .