Friss hírek

2007.10.12. 13:04

SPECIÁLIS OLIMPIA: Hétfőn érkezik Budapestre a magyar csapat

<p>Hétfőn reggel érkeznek meg a XII. Nyári Speciális Olimpia magyar versenyzői Sanghajból. Az idei kínai rendezvényen rekordszámú, azaz 21 sportágban versenyeztek egymással a speciális olimpikonok, és 13 500 érmet osztottak ki.</p>

Csütörtökön ért véget a XII. Speciális Olimpia Sanghajban. A magyar olimpikonok nagyszerű teljesítménnyel, 52 arany, 31 ezüst és 19 bronzéremmel zárták a világjátékot.

A sanghaji Speciális Olimpián az elmúlt tíz napban 159 ország 7000 értelmi sérült sportolója küzdött az érmekért, köztük 11 sportágban 68 magyar.

Az olimpiai láng Európán és Ázsián is átfutva, az eddigi leghosszabb útvonalon érkezett meg Sanghajba. Ugyancsak rekordszám, hogy 21 sportágban versenyeztek egymással a speciális olimpikonok, és még soha ennyi érmet nem osztottak ki - szám szerint 13 500-at.

A speciális olimpia magyar versenyzői október 15 -én reggel 6 órakor érkeznek meg Budapestre, a Ferihegy 2/B termináljára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!