Bezárják az engedély nélküli szerelőműhelyeket

Máramaros megye – A Gépjármű-nyilvántartó Hivatal ellenőrei eddig 20 szerelőműhelyt zárattak be ideiglenesen Máramaros megyében, és a szigorú ellenőrzések folytatódnak. A megye területén jelenleg összesen 120 hivatalos engedéllyel rendelkező gépkocsijavító műhely található.

Ezen kívül további 35 engedéllyel nem rendelkező műhely és mintegy 80 gépkocsialkatrészeket árusító üzlet, autóbontó és kisebb javítóműhely is szerepel a nyilvántartásokban. Ez utóbbiak sem kerülik el az ellenõrök figyelmét.

Eddig mintegy hatvan ilyen munkapontot látogattak meg az ellenõrök, és a 20 bezáratott műhely üzemeltetõjét összesen 50 ezer lejre büntették. Olyan esettel is szembesültek a hatósági emberek, hogy a szerelõműhely rendelkezett ugyan mûszaki mûködési engedéllyel, de a helyszínen teljességgel hiányoztak az engedély kibocsátásához elengedhetetlen feltételek. Vagyis: a műhely csak papírforma szerint felelt meg a törvényes elõírásoknak.

Ugyanakkor több esetben az eladásra vagy beszerelésre kínált autóalkatrészek nem feleltek meg az érvényes minõségi szabványoknak, illetve nem vetették alá õket a kötelezõ minõségi vizsgálatoknak.

(www.nagybanya.ro)