Beveszik Hunyad várát?

A labdarúgó második liga holnapi, XXVII. fordulójában a Corvinul lesz a Bihar FC ellenfele. Silaghi edző szerint a csapat győzni utazik Vajdahunyadra!

A vasárnapi, sima vereséget követõen nem a legvidámabb hangulatban kezdõdött tegnap délelõtt a Bihar FC labdarúgóinak szakvezetõje, Gheorghe Silaghi által tartott sajtótájékoztató. Mert akárhogy próbálta is palástolni érzelmeit az edzõ, a mosoly álarc mögül bizony felszínre törtek a fájdalmas 0–3 arányú „kiosztás” máig élõ, igen friss emlékei. A gólok elõtti gyerekes hibák, a senki számára sem kellemes, ám kelletlen Lukács kiállítás felemlegetése azonban lehet, valamelyest csökkentette a pitesti-i történések súlyát, amelyhez hozzájárult Gongolea kijelentése: – Valóban rátettem a kezem az Arges FC csatárára, ám esküszöm, nem húztam vagy rántottam le – mondta a komolyságáról közismert hátvéd –, de ügyesen megjátszotta magát a fiú, s a játékvezetõ megítélte a büntetõt.

Ifikkel a pályán

– Vajdahunyadra mind a három pontért megyünk – jelentette ki Silaghi edzõ a helyi média képviselõi elõtt –, elsõsorban jobb a csapatunk, másrészt azért, mert biztos vagyok abban, hogy tanítványaim nagyon akarnak majd nyerni. Pedig négy sérült játékosom (Gongolea, Tarca, Florea, Sandulescu) még nem teljesen egészséges, és piros lapja miatt Lukács sem játszhat. De biztosan megtörténhet, hogy két ifjúsági futballistám helyett öt (Andor, Achim, Mihes, Novák, Florut) is lesz egyszerre a pályán, míg Ardelean most a II.-ben bizonyíthatja tehetségét.

Szántó Sándor