Bevált az edző elképzelése

A labdarúgó második liga szombat délelőtti fordulójában a váradi piros-kékek megszerezték a győzelmet az újonc tordaiak otthonában. Igaz, csak egyetlen öngólra „futotta” a Bihar FC erejéből.

Igen agreszíven kezdett mintegy négyszáz főnyi szurkolótábora előtt a hazai legénység, ám hamar alább adták, mivel a vendégek távol a kapujuktól védekezve romboltak, s a játéktér közepétől már csak nagyon rövid távolságokat kellett megtegyenek a hazaiak portájáig. Így aztán nem az Ariesulnak, hanem a Bihar FC-nek alakultak ki sorozatban helyzetei. Előbb Mihu jeleskedett a nyolcadik percben, majd a tizenharmadikban Florea bombája száguldott el centiméterekkel Farcas kapuja mellett. A huszonhetedik percben Pasca fejjel nem a pöttyöst, hanem a kapufát találta, szerencséjére a labda is elkerülte a hálót. Nem úgy öt perccel később, amikor Cosma húsz- huszonkét méterről hatalmas lövést küldött a tordai kapu felé, amit Pasca nagy igyekezettel szeretett volna semlegesíteni, ám próbálkozása balul sült el: lábáról a játékszer védhetetlenül vágódott saját kapuja bal felső sarkába!

Lemondtak a kezdeményezésről

A második felvonás elején a vendégcsapat átengedte a pálya közepét a házigazdáknak, ám gyors és roppant veszélyes ellentámadásaikról egyáltalán nem mondtak le, s a hatvanegy, majd a hetvenötödik perceben Bucur bombáit, a nyolcvannegyedik percben pedig Andor kapuba tartó lövését kellett Farcas kapusnak bravúrral kitornászni. A játékrész érdekessége még, hogy a kilencvenedik percben az öngólt vétő Pasca jó helyzetben a váradi Lipitor kapuja előtt nem a lövést választotta, hanem egyszerűen leült a fűre és tizenegyest követelt magának. És majdnem meg is kapta, mármint a piros lapot szimulálásért.

Mestervélemények

Mircea Bolba, Ariesul: – Kiábrándító volt csapatom teljesítménye. Néhány játékosomtól jóval többet vártam, ám csalódnom kellett bennük, mert hiába beszéltük meg az alkalmazandó taktikát, azt egyikük sem tartotta be. Tanítványaim többsége két-három kivételtől eltekintve bábukként szerepelt, pedig a meccs előtt nagyon erősködtek. A labdarúgást különben nem szájjal, hanem lábbal játszák, és ezért a vereségért kemény büntetéseket fogok eszközölni.

Gheorghe Silaghi, Bihar FC: – Számoltam azzal is, hogy a tordaiak fáradtak lesznek a Resicabánya elleni, hétközi csata után. Vezetésünk tudatában hagytam, vegyék át a játék irányítását, mert tudtam, azután nagyon elfáradnak és nekünk lesz könnyű a dolgunk.

Szántó Sándor