Beválasztották Borboly Csabát a Romániai Megyei Tanácsok Országos Szövetségének elnökségébe

Beválasztották Borboly Csabát a Romániai Megyei Tanácsok Országos Szövetségének elnökségébe
Július 18-án tartották meg Brăilán, a Maria Filoti színház konferenciatermében az UMCJR (Uniunea Naţională a Consiilor Judeţene din România) közgyűlését. Az ülés napirendjén elsősorban a szövetség új vezetőtestületének megválasztása szerepelt.

Liviu Nicolae Dragnea eddigi elnöknek szavaztak újra bizalmat, az új főtitkár Nicusor David Constantinescu, és az alelnökök egyike Borboly Csaba, a Hargita Megyei Tanács elnöke lett.

A brüsszeli képviselettel is rendelkező, Romániában a  legnagyobb befolyású önkormányzati  szervezetnek számító UNCJR feladatai közé az autonómia elveinek és decentralizáció megvalósítása a helyi közigazgatási és közszolgálati egységek szintjén, a regionális és régiók közötti valamint más romániai közigazgatási egyesületek közötti együttműködés elősegítése tartoznak.

A tisztújító választás mellett bemutatták a múlt évi tevékenységi jelentést és pénzügyi mérleget, a 2008-as költségvetést és tevékenységi tervet. A meghívottak megbeszélést folytattak a közigazgatás decentralizálásáról és a más intézményekkel való együttműködésről.