ERDON Országos hírek

2014.11.17. 12:57

Megértették a választások tétjét

A Magyar Polgári Párt gratulál Románia új elnökének, Klaus Werner Johannisnak, a Keresztény - Liberális Szövetség színeiben mandátumot nyert elnöknek.

A Magyar Polgári Párt gratulál Románia új elnökének, Klaus Werner Johannisnak, a Keresztény - Liberális Szövetség színeiben mandátumot nyert elnöknek.

Köszönjük az erdélyi és székelyföldi magyar szavazóknak, hogy megértve a választások igazi tétjét nem hagyták magukat megtéveszteni. A magyarlakta vidékeken tapasztalt, az első fordulóhoz viszonyított magas részvételi arány és a jobboldali jelölt elsöprő sikere ékes bizonyítéka, annak a ténynek, hogy ma nincs hitele az egyéni érdekeket követő hintapolitikának. A magyar közösség visszautasította a lejárt szavatosságú politikusok által keltett burkolt vagy helyenként nyílt ellenpropagandát és minden demobilizáló üzenet ellenére élt szavazati jogával. Külön öröm számunkra, hogy a választók hangja ma egybecsengett a Magyar Polgári Párt által hirdetett elvekkel, a választási kampányban megfogalmazott felhívásunkkal. Meggyőződésünk, hogy az ország demokratizálódása, az európai értékrend érvényesítése egyben Erdély és Székelyföld polgárainak érdeke.

Az elnökválasztás második fordulójának eredménye egyértelmű és ismételt üzenet mind a magyar szavazók körében kizárólagosságra törekvők irányába, mind a román politikum felé, hogy a közösség hangjára figyelni kell!

Marosvásárhely, 2014. november 17.

Biró Zsolt elnök

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!