Betilthatják a dohányzást a nyilvános helyeken

Akt.:
Betilthatják a dohányzást a nyilvános helyeken
Jövő héten szavazhat a képviselőház a dohányzás közhelyeken való betiltásáról szóló törvénytervezetről, amennyiben a dohánytermékek elhelyezéséről szóló módosítást kiveszik a tervezetből.

A képviselők és a Versenytanács azt a módosítást bírálták, amely előírja, hogy azokban a kereskedelmi egységekben, ahol dohánytermékeket árulnak tilos olyan helyre helyezni azokat, ahol feltétlenül láthatóak. Végül ezen pont miatt nem került a képviselőház napirendjére a törvénytervezet múlt héten. Miután a kifogásolt módosítást kiveszik a tervezetből, erről jövő héten, de legkésőbb két hét múlva szavazhat a képviselőház. A törvénytervezet a jelenlegi formájában tiltaná a dohányzást minden zárt nyilvános térben, így ezentúl nem lehetne dohányozni a közintézményekben, az éttermekben és a szórakozóhelyeken sem, de tiltott lenne a dohányzás a játszótereken és más, gyerekeknek szánt területeken is.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter