Betegeskedő egészségfelmérés

Betegeskedő egészségfelmérés
Hunyad megye – A júliusban és augusztusban született Hunyad megyei polgárok egy harmada nem kapta meg az Egészségügyminiztérium levelét benne az ingyenes egészségügyi vizsgálatra feljogosító szelvénnyel, vagy megtagadják a vizsgálatokon való részvételt.

Ezt Victor Leu, a Hunyad Megyei Közegészségügyi Hatóság igazgatója nyilatkozta szerdán. “Jelen pillanatban még nem tudjuk, mi a helyzet pontosan. Akik el szeretnék végezni az analíziseket, nem tudják, mert nem kapták meg a szelvényt, azok pedig, akik megkapták azokat, nem akarnak analízisre menni. Ráadásul a program megszervezése is rossz. A múlt hónaptól kezdődően a több tízezer kiküldött levél közül néhány ezer visszakerült a minisztériumhoz, merthogy a címzettet nem találták otthon, vagy mert megváltozott a lakcíme. Miután a posta 48 órán át tartogatta a ki nem kézbesített leveleket, visszaküldte azokat a minisztériumhoz, mi most meg arra várunk, hogy lássuk, mi történik ezekkel a levelekkel.

Normális esetben nekünk kellett volna adják a leveleket, hogy mi kézbesítsük ki azoknak, akik még nem kapták meg” – nyilatkozta Leu. „Július hónap elejétől egész mostanáig több mint 200 személy kellett volna felkeressen, de csak 160-an jöttek el. Ugyanezt mondják a kollégák is. Azt hiszem nem volt jó ötlet ebben az időszakban beindítani egy ilyen nagyszabású programot, amikor úgy az orvosok, mint a páciensek azt tervezik, hogy vakációra mennek” mondta el véleményét Grigore Crisan orvos, a Hunyad Megyei Orvosi Kollégium alelnöke.