Maszkban

2021.03.04. 09:49

Az egészségügyi minisztérium indokoltnak tartja a kötelező maszkviselést a beltéri tornaórákon

Az egészségügyi minisztérium határozottan kitart amellett, hogy a zárt térben zajló sporttevékenységek alatt maszkot viseljenek a diákok. Szabad levegőn a maszkviselés mellőzhető, a megfelelő távolság betartásával – vélekedik a miniszter.

Forrás: InquamPhotos/Octav Ganea

A szaktárca közleményt juttatott el szerdán az AGERPRES hírügynökséghez, amelyben azt írja: a hivatalos adatok alapján a személyes jelenléttel zajló oktatás maga után vonta a COVID-19 megfertőződések számának növekedését a tanárok körében. Február 23-a és március elseje között a közoktatásban országos szinten 405 megfertőződést regisztráltak a tanulók és 418-at a tanárok, illetve az iskolai kisegítő személyzet körében; 494 osztály vagy tanulócsoport ismét áttért a digitális oktatásra.

A minisztérium kockázatosnak véli a koronavírus B.1.1.7-es törzsének, az úgynevezett brit variánsnak a megjelenését és országos terjedését is, ugyanis ez fertőzőbb a gyerekek körében, mint a vírus korábbi válfajai.

Sportolás közben több olyan apró folyadékcsepp kerülhet a levegőbe, amely SARS-CoV-2 vírust hordozhat, így ha éppen tornaóra közben mentesülnének a diákok a maszkviselés kötelezettsége alól, akkor hiábavaló lenne a többi óvintézkedés – érvel a szaktárca.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában