Beszterce-Naszód megyében is alakulóban a Néppárt

Beszterce-Naszód megyében Árpástó községben alakult meg az Erdélyi Magyar Néppárt első helyi szervezete. Az alakuló gyűlésnek február 15-én Magyardécse adott otthont.

 

Kerekes Zoltán, az EMNT Beszterce-Naszód megyei elnöke felhívta a figyelmet a szórványban élő magyarság helyzetére. Ezt követően a magyar közösségek összefogásának szükségét és az aktív szerepvállalás fontosságát hangsúlyozta.

 

Soós Sándor, az Erdélyi Magyar Néppárt Közép-Erdély régió szervezési igazgatója ismertette a politikai alakulat rövid és hosszú távú célkitűzéseit. Kiemelte: a magyarság érdekeinek képviseletét úgy a civil, mint a politikai szereplőknek is fel kell vállalni. Tekintettel a régió helyzetére, Soós felhívta a figyelmet ezek együttműködésének fontosságára.

 

A helyi szervezet elnöki tisztségét Márton Attila, magyar-néprajz szakos tanár tölti be. Az alapító tagok alelnöknek Márton Attila Albert vállalkozót, elnökségi tagnak pedig Márton Alpár Zoltán tanárt választották.

 

az Erdélyi Magyar Néppárt sajtóközleménye

 0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .