Úttakarítás

2021.02.15. 08:51

Hideg idő várható, de hó nem

Az elmúlt héten ismét téliesre fordult az idő Nagyváradon, a hó is leesett, amit a RER köztisztasági vállalat hamar letakarított az utakról. A Nagyváradi Polgármesteri Hivatal jelentése szerint a vállalat az egész városban végzett hóeltakarítási munkálatokat, az akcióhoz összesen 520 tonna sót, 150 tonna homokot, hatezer liter kalcium-kloridot és négyezer kilogramm magnézium kloridot használt fel, utóbbit a Szent László tér csúszásmentesítésére. A RER megkezdte a felhasznált anyag pótlását, ha netán újra szükség lenne ilyen jellegű beavatkozásra. Az előrejelzések szerint egyébként az elkövetkező napokban is hideg, igazi téli időjárás lesz, de hóhullásra nem kell számítani.

A polgármesteri hivatal közleménye emlékeztet arra, hogy a várost négy sürgősségi övezetre osztották hóeltakarítási szempontból, és a megállapított fontossági sorrendnek megfelelően végzi el a RER a hóeltakarítást a városban. Az I. övezetbe tartoznak a város ki- és bejáratai, a fő utak és a tömegközlekedési járművek útvonalai, a II. övezetbe a lakónegyedbe vezető utak, a III. magában foglalja a fent említetteken kívül az összes aszfaltozott utcát, míg a IV. övezetbe sorolták az aszfaltozatlan utakat. A polgármesteri hivatal felhívja a lakók és jogi személyek figyelmét arra, hogy takarítsák el a lakóhelyük, illetve székhelyük előtti járdáról a havat és a jeget, ellenkező esetben 500–2500 lej közötti bírságra számíthatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában