Beszámoló: pozitívan értékelte Pető Dalma a második félévet

Beszámoló: pozitívan értékelte Pető Dalma a második félévet
Legutóbb nyár elején tartott Pető Dalma, nagyváradi RMDSZ-es önkormányzati képviselő hasonló beszámolót a 2018-as esztendő első felében zajlott tevékenységekről, tegnap pedig a második félévről volt szó. Mint elhangzott, több közérdekű ügy rendeződött.

Elsőként a magyar nyelvű utcanévtáblák ügyét emelte ki Pető Dalma, mely sikeresnek bizonyult, ugyanis 21 táblán most már helyesen és magyar nyelven szerepelnek a nevek, valamint a táblák egy részét ki is cserélték vagy javították, illetve pótolták. A beadványban 22 utcanév szerepelt, az ezen utolsóként feltüntetett táblát nem cserélték ki, így a Sfântul Ladislau utca táblája maradt, nem fogadták el a visszamagyarosítást ez esetben, azonban a Vágó József utcát illetően ez is sikerült. Lakossági kérésre Pető Dalma ellátogatott a Szent Erzsébet Szociális Gondozóközpontba és az Ecaterina Teodoroiu utcák lakosaihoz. A gondozóközpont lakói arra panaszkodtak, hogy a mellettük lévő sportpálya fényei éjjel bevilágítanak, valamint az alacsony kerítés miatt gyakran átrepül a labda. Ez esetben a képviselő kérvényezte a probléma orvoslását, így a sportpálya reflektorait automatizálták, 22 órakor kikapcsolnak, valamint a kerítést megmagasították. Az Ecaterina Teodoroiu utca lakosai arra panaszkodtak, hogy veszélyes a zebrán való átkelés, ugyanis sokan gyorsan mennek ott autóval, valamint az átkelőhely sem túl szembetűnő, ezért az utca azon szakaszának két végére, ahol tömbházak és házak vannak, maximálisan 50 km/h-s sebességre figyelmeztető táblákat helyeztek ki, a zebrákat pedig piros színnel tették szembetűnőbbé. Nyár elején kezdték el a gázbevezetést Püspökiben. Az ezzel kapcsolatos munkálatok során a világháborús emlékmű terét tönkretették a munkások, emiatt Pető Dalma kérvényezte a Polgármesteri Hivatal Műszaki Igazgatóságánál a park rendbetételét. Ennek eredményeképpen megjavították a kerítést, új földet vittek oda és fűmagot szórtak le, tavasszal pedig kérvényezni fogja a park teljes rendbetételét, öntözőberendezéssel együtt. Pető Dalma hozzátette, hogy mivel Püspökiben nincsenek parkok, különösen fontos ez a terv. Több lakos felvetésére kért választ, szintén a hivataltól arra, hogy mikor fogják leaszfaltozni azokat az utcákat, melyek még nincsenek burkolattal ellátva. A válasz szerint 2019–2020-ban le lesznek aszfaltozva a Cântăreţului, Dealului, Ciucaşului, Moviliţei, Drumul Hotarului, Valea Frumoasă utcák, a többi csak később. Pető Dalma hozzátette, hogy Biharpüspöki új negyedének utcáit nem érintette a feltett kérdés. November végén Biharpüspöki takarítását is kérte a Polgármesteri Hivataltól, így a RER Biharpüspökiért felelős alkalmazottjával felmérték azokat a helyeket, ahol a takarításra, szemétszedésre szükség van; ez meg is oldódott, valamint két új szemetest szereltek fel és egyet megjavítottak. A buszmegállók tisztítása a közszállítási vállalat feladata, ez még nem történt meg.

Őszi tevékenységek

Pető Dalma az utolsó néhány hónapban is több eseményen vett részt meghívottként: az Ady Endre Líceum tanévnyitóján, a Szent Erzsébet Szociális Gondozóközpontban az idősek világnapján, valamint október 12-i megemlékezésen. Ajándékot vitt a Diakónia Keresztyén Alapítvány által működtetett nappali foglalkoztató központ gyermekeinek, 10 szépkorúnak fizetett elő Bihari Naplót három hónapra, ajándékot ajánlott fel a Mikulás-napi rajzversenyre, valamint részt vett a Mikulás-délután szervezésében, és díjat ajánlott fel a NMD-gólyabálra is. Pető Dalma elmondta, hogy a tanácsosi díjának egy részét minden hónapban jótékony célra fordítja.

Jelenleg két beadott kérvényre vár választ: az egyikben a helyi rendőrség biharpüspöki járőrözésének gyakoriságáról érdeklődik, a másikban pedig azt vetette fel, hogy érdemes lenne gyakoribb járőrözést és erőteljesebb rendőrségi felügyeletet biztosítani. A másik kérés a nagyváradi Oneştilor utcához kötődik, ugyanis szükség lenne még egy gyalogátkelőhely kialakítására a buszmegállóhoz, körülbelül az utca közepén, mivel csak annak két végén van. A beszámoló végén kifejtette: nagyon örül annak, hogy az általa benyújtott kéréseknek pozitív eredménye van és, hogy mind a váradi, mind a püspöki lakosok bizalommal fordulnak hozzá.

Törő Enikő

Címkék: ,


A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .