Delta-vírustörzs

2021.07.19. 08:38

Egészségügyi miniszter: A negyedik hullám a beoltatlanokat fogja sújtani

A koronavírus-járvány negyedik hulláma azoké lesz, akik nincsenek beoltva – jelentette ki Ioana Mihăilă egészségügyi miniszter a Digi 24 vasárnap esti műsorában. Leszögezte: a beoltottak kevesebb mint 1%-a kapta el a betegséget.

'Már a harmadik hullám vége óta készülünk a negyedik hullámra' – fogalmazott az egészségügyi miniszter, hozzátéve, utasították a kórházakat és közegészségügyi igazgatóságokat, hogy legyen előkészített tervük arra az esetre, ha nőne a COVID-páciensek száma.

Azt is elmondta: a beoltott személyek, ha el is kapják a vírust, nem kerülnek súlyos állapotba. Ez a Delta-vírustörzs esetében is igaz, ezért fontos, hogy azok is beoltassák magukat, akik már átestek a betegségen.

A lakosság beoltását koordináló országos bizottság (CNCAV) adatai szerint a beoltott személyek kevesebb mint egy százaléka fertőződött meg. A Delta-vírustörzzsel megfertőződött személyek közül Romániában eddig hárman haltak meg, egyikük sem volt beoltva. 'Ez a negyedik hullám gyakorlatilag a beoltatlanoké lesz, őket fogja leginkább sújtani' – tette hozzá Ioana Mihăilă.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában