Beszámoló és küldöttjelölő közgyűlés Margittán

Beszámoló és küldöttjelölő közgyűlés Margittán
Február 8-án tartotta meg a Margitta körzet, illetve a margittai és a magyarkéci RMDSZ szervezet a beszámoló és küldöttjelölő közgyűlését a Polgármesteri Hivatal konferenciatermében.

A közös ülésen a választmányi tagokon kívül szimpatizánsok is megjelentek. Az ülést a körzeti elnök Bradács Alíz Ildikó nyitotta meg, köszöntötte a résztvevőket és az ülésen résztvevő megyei RMDSZ küldöttet Szabó József ügyvezető alelnököt, aki, mint mindig, most is operatív módon vezette az ülést. Az elnöki beszámolókat a körzeti elnök kezdte el, melyet követően Árkosi Antal helyi elnök tartotta meg beszámolóját. Értelemszerűen közöttük elég nagy volt az átfedés. Részletesen ismertettek minden tevékenységüket, melyet a körzeti elnök fényképes bemutatóval is színesített. A magyarkéci tevékenységről Borsi Ernő elnök számolt be. A választmányi tagok a beszámolókat egyhangúlag elfogadták. Az érintettek természetesen tartózkodtak a szavazástól.

A gazdasági bizottság beszámolt a szervezet pénzügyi egyenlegéről, mely pozitív tendenciát mutatott. Az etikai bizottságnak nem volt egyetlen ügyben sem tárgyalása, így értelemszerűen nem kellett semmiről beszámolnia. A beszámolók után megválasztották a megyei ülés 14 küldöttét és póttagjait. Ezt követően az előválasztások módozatai kerültek napirendre. Úgy határoztak, hogy e tekintetben akkor hoznak határozatot, ha a jelöltek leadják kérelmüket. Attól függően, hogy milyen számú jelölt lesz, határoznak majd az előválasztás formájáról: elektoros, állóurnás, mozgóurnás, vagy utóbbiak kombinációja. A szervezet belső szabályzata szerint a körzeti elnök tanácsosi listavezető lehet. Erről a jogáról Bradács Alíz Ildikó lemondott. Árkosi Antal helyi elnök hangsúlyozta, hogy az előválasztásokat lehetőleg úgy kell megoldani, hogy senki ne érezze magát kirekesztve, illetve senkinek ne legyen oka sértődésre. Ezért jó lenne, ha a tisztségre jelentkezők közös megbeszélésen konszenzusra jutnának. Ezen Ő szívesen vállalja a mediátor szerepét, mondta. Az ülés végén aktuális problémák is napirendre kerültek, melyekre Pocsaly Zoltán polgármester adott választ.

Szőke Ferenc

Címkék: ,