Besétált a kupadöntőbe az Óvári

Besétált a kupadöntőbe az Óvári
Zsiga Ervin mesterhármasával, illetve Lucian Bilţ, Nagy István II és Nagy Zoltán dupláival 9–1–re győzött az Óvári Someşul labdarúgócsapata a Román Kupa Szatmár megyei szakaszának elődöntőjében.

Több mint egy féltucat gól rúgott az Óvári Someşul labdarúgócsapata az ellenfél Kismajtényi Crasna együttesnek, a Román Kupa Szatmár megyei szakaszának elődöntő–mérkőzésén. Ezzel az óváriak zsinórban negyedik alkalommal játszanak majd kupafinálét, de a IV. Liga B csoportjának éllovas (és győztes) legénysége ennél többet akar: a Román Kupa mellett a bajnoki döntőt is megnyernék.
Ami a tegnapi kupa–elődöntőt illeti, az óváriaknak jó edzőpartnere volt az V. ligás együttes. Végig mezőnyfölényben játszottak és a 31. percben már 4–0–ra vezettek: előbb Zsiga Ervin vágta be a kitett labdát Kis István kapujába, de Lucian Bilţ 20 méteres lövését sem tudta hárítani a majtényi hálóőr. Nagy Zoltán háromra növelte a Someşul előnyét, majd a Sáraz Krisztián–Zsiga páros ismét eredményes volt (Zsiga mindkét góljánál ugyanis Sáraz volt a „kiszolgáló”). A félidő utolsó percében Nagy Zoltán is duplázott, így a második felvonás 5–0–ás állásról kezdődött.
Fordulás után Zsiga mesterhármasával növelte előnyét az óvári alakulat, negyed óra múlva pedig a cseréje, Nagy István II is bevette Kis kapuját. 7–0–ás állásnál Filler Sándor edző lecserélte hálóőrét, de Cristian Ilona sem úszta meg gól nélkül: előbb Bilţ, majd Nagy István II jegyezhette második gólját a szatmárnémeti Someşul Stadionban játszott meccsen. Tíz perccel a vége előtt viszont elaludt az óvári védelem egy szögleténél, így Claudiu Ziman megszerezhette a Kraszna–partiak becsületgólját. A majtényi csapatnak egyébként Adrian Loboş, Cosmin Pavel és Vasile Pană révén voltak jegyezhető helyzeteik, de Marius Coman mindegyik alkalommal kitornázta a labdát a pályán kívülre.
A másik elődöntőt, a Tasnádi Stil – Szatmárnémeti Gama mérkőzést június elején rendezik.

Eredmény
Román Kupa, megyei szakasz, elődöntő
Kismajtényi Crasna – Óvári Someşul 1–9 (0–5). Gólszerzők: Ziman (81. perc), illetve Zsiga (10., 31., 50.), Bilţ (20., 70.), Nagy Zoltán (28., 45.), Nagy István II (65., 78.). Továbbjutott a Someşul.
Crasna: Kis – Variu, Pintea, Ziman, Călin Pavel, Polyanciuc, Vágner, Rácz, Loboş, Cosmin Pavel, Pană; játszottak még: Ilona – Donca, Babiciu. Edző: Filler Sándor.
Someşul: Coman – Sălăgeanu, Daniel Botoş, Şunea, Sáraz, Botos Sándor, Bilţ, Varga, Nagy Zoltán, Nichita, Zsiga; játszottak még: Nagy István II, Paul, Pintye. Edző: Nagy István.

Címkék: , ,