Berlusconit megfenyegették

Berlusconit megfenyegették
Silvio Berlusconi, az olasz ellenzék vezetője pénteken halálos fenyegetést tartalmazó levelet kapott – adta hírül az Il Giornale milánói napilap. A fenyegetést iszlamista szélsőségesek küldték a volt kormányfőnek és testvérének.

A borítékban két üres töltényhüvely is volt. A számítógéppel, csupa nagy betűvel írt levelet az Il Giornale irodájában hagyták az ismeretlen fenyegetők. A lap a Berlusconi család médiabirodalmának része. A levelet átadták a terrorelhárításnak.

Az Il Giornale szerint a fenyegetők azt írják, a Berlusconi fivérek arra a sorsra fognak jutni, mint Benazir Bhutto pakisztáni ellenzéki vezető. Bhutto december 27-én vesztette életét Pakisztánban, miután rálőttek és egy öngyilkos merénylő felrobbantotta magát az autója mellett. A levél szerint a fenyegetést iszlámellenes politikájuknak és a lapban közzétett “szemétnek” köszönhetik a Berlusconi testvérek.

A 71 éves politikus Olaszország leggazdagabb embere és kétszer volt miniszterelnök, mielőtt 2006-ban Romano prodi balközép vezető legyőzte a választáson.