Bérlettel is parkolhatnak

Bérlettel is parkolhatnak
A nagyváradi rogériuszi piaccal átellenben felépített parkoló felső szintjén a fehérrel felfestett parkolóhelyeket használhatják a parkolóbérletet kiváltó autósok is.

A polgármesteri hivatal közleményéből kiderül, hogy az említett parkoló felső szintjén 112 parkolóhely van fehérrel felfestve, a többi kilencven pedig sárgával – ez utóbbiak rövid, maximum két órányi időtartamra foglalhatók el, miután az autós kiváltotta a parkolójegyet az ott elhelyezett parkolójegy-automatából. Az alagsori rész teljes egészében a parkolóbérletesek számára van fenntartva.

Hatékonyan

„Tekintettel arra, hogy egy zsúfolt környékről van szó, és arra, hogy minél hatékonyabban ki szeretnénk használni ezt az új parkolót, amit a rogériuszi piac mellé építettünk, ezért a felső szinten lévő parkolóhelyeknek mintegy ötvenöt százalékát fehérrel festettük fel, hogy a parkolóbérlettel rendelkezők is tudjanak napközben a rogériuszi parkoló felső szintjén parkolni” – idézi a közlemény Lucian Popát, a nagyváradi polgármesteri hivatal ingatlankezelő igazgatóságának vezetőjét. A kétszintes, 5.467,76 négyzetméter felületű parkolóban 395 hely van, az alagsorban 193, a felső szinten 202. A kivitelezés 14.363.800 lejbe került áfa nélkül.