Bérleti szerződés

Bérleti szerződés
Meghosszabbították egy hónappal a Megyei Tanács, a Körösvidéki Múzeum, illetve a római katolikus püspökség közötti bérleti szerződést, dőlt el a keddi megyei tanácsi ülésen. Az erre vonatkozó tervezetet is a liberális pártiak tizenhat tartózkodása mellett, a többi tizennyolc jelen lévő tanácsos egyetértésével szavazták meg.


A határozat szerint a Körösvidéki Múzeum újabb augusztus 31-ig bérelheti a Barokk Palotát, viszont fel kell szabadítania néhány termet, s ezek helyett újakat foglalhat el.

Amint a tervezet hivatalos indoklásában áll, a szerződés július 31-én lejárna, de a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye írásban jelezte, hogy egyetért a szerződés meghosszabbításával, viszont a múzeumnak át kell adnia az épület bal szárnyának néhány földszinti helyiségét, s ezek helyében tizennégy helyiséget kap használatba a Traian Lalescu és a Berzei utcák kereszteződésében lévő épületben, mely szintén a püspökség tulajdonát képezi. A Barokk Palota szóban forgó helyiségeit július végéig kell felszabadítania a múzeumnak, ekkortól veheti haszálatba a Lalescu utcai ingatlanban lévő helyiségeket. Minderre azért van szükség, mert a Barokk Palota egy rehabilitációs programban vesz részt, ennek feltétele viszont az, hogy az épület ne adjon otthont más intézménynek. Ezek a változások viszont nem érintik a bérleti díjat, mely továbbra is havi 14.925 euró marad.