Bérlemények a várban

Bérlemények a várban
A február 26-i váradi tanácsülés napirendi pontjai közt szerepel a várban található kereskedelmi helyiségek, illetve területek bérlési tarifáira vonatkozó előterjesztés is.

Ilie Bolojan polgármester ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta: a bérleti szerződéseket öt évre írják alá, újabb öt esztendőre való hosszabbítási lehetőséggel, az első két évben pedig a bérlők az árverésen kieszközölt bérleti díj értékének a felét kell fizessék. Amennyiben pedig a héten az önkormányzati képviselők megszavazzák ezt a határozattervezetet, akkor a márciusi közgyűlésen arról is kell majd voksoljanak, hogy milyen körülmények közt lehet majd kibérelni az erődítményben található hotelt.

A bérleti díjakat a vagyonkezelő igazgatóság (DPI) határozta meg, és a következő helyiségek bérelhetőek a várban kereskedelmi tevékenység céljából: kávézó (A épülettest), török kávézó- teázó (C), vendéglő (H), kávézó, bisztró, multifunkcionális terem (J), régiségbolt, antikvárium, cukrászda, vendéglő (K), borozó, irodalmi kávéház (L). A kikiáltási ár a vendéglátóipari egységek esetében 21 lej/négyzetméter/hó, az antikváriumnál 2 lej/nm/hó, a multifunkcionális teremnél 50 lej/nm/hó, a gyakorló teremnél pedig 25 lej/óra.