Beperlik a liberális frakciót

Beperlik a liberális frakciót
Rosszindulatú hozzáállással vádolja a PNL-frakciót a Bihar Megyei Tanácsot vezető RMDSZ-PSD-ALDE koalíció, ezért április havi közgyűlésen megszavazta, hogy polgárjogi keresetet indítson ellene.

Kedden a Bihar Megyei Tanácsnak az RMDSZ, a PSD és ALDE alkotta koalíciója megszavazta azt az előterjesztést, miszerint úgynevezett megállapítási pert indítson az önkormányzat a liberális frakció ellen, mely kereset arra vonatkozik: a bíróság állapítsa meg azt, hogy tulajdonképpen a PNL valójában arra törekszik, hogy blokkolja a képviselő-testület munkáját, és ezt az állapotot a lehető minél hosszabb ideig fenntartsa, vagy legalábbis addig, míg nem kerül hatalomra.

„Mi egy megállapítást kérünk, hogy tényleg ez így van, és felsoroljuk azokat a több tucat- hangsúlyozom- nem politikai típusú határozattervezeteket, melyek jórészt adminisztratív, technikai jellegűek, de ennek ellenére a liberális frakció nem szavazza meg, pedig kétharmados többségre lenne szükség. Emlékezetes, hogy blokkolták például a repülőtér új termináljának a megépítését, és olyan egyéb, infrastrukturális jellegű befektetéseket, melyek a megye fejlődését eredményeznék saját finanszírozással vagy európai uniós pénzekből. De felhozhatjuk indítékként azt is, hogy hónapok óta nem szavazzák meg a megye leltárát úgy, hogy valódi érvekkel alátámasztott kifogásuk nincs, mint ahogy a többi anyag esetében se, mert mit lehet ellenezni azon, hogy a színház használja továbbra is a kelléktárát, vagy hogy Váradon ezután is az eddig megszokott helyén működjön az útlevél osztály és a gépjármű regisztrációs hivatal. Ezek egyike se politikai jellegű ügy, a PNL-frakció mégis blokkolja az elfogadásukat, hogy lassítson minden olyan folyamatot, mely az előrehaladást szolgálná”- nyilatkozta az erdon.ro-nak Pásztor Sándor, a Bihar Megyei Tanács RMDSZ-es elnöke.

Ciucur Losonczi Antonius