Benyújtotta jelöltlistáját az RMDSZ

Benyújtotta jelöltlistáját az RMDSZ
Hétfőn kora délután benyújtotta a prefektúrán szenátusi és képviselőházi jelöltlistáját a Bihar megyei RMDSZ.

A hatfős szenátusi listán Cseke Attila megyei pártelnök, a tizenkét fős képviselőházi listát Szabó Ödön ügyvezető elnök, valamint Biró Rozália szenátor és Meleg Vilmos színész vezeti.

A Bihar Megyei Prefektúrán a listák benyújtása után a sajtónak nyilatkozva Cseke Attila elmondta, hogy a szenátusi listán mögötte a történelmi magyar egyházak – római katolikus, református, evangélikus s magyar baptista – egy-egy képviselője szerepel, valamint Dukrét Géza, aki a civil társadalom képviselője. A képviselőházi listán a három említett személy mellett az ifjúsági szervezetek, illetve különböző szakterületek tapasztalattal rendelkező szakemberei kaptak helyet.

A megyei elnök elmondta, hogy egy szenátori és két, jó esetben három képviselőházi mandátum megszerzésére számít a Bihar megyei RMDSZ. Cseke Attila kifejtette: „Amit ez a csapat szeretne elérni, az az, hogy a bihariaknak, nagyváradiaknak nagyobb tisztelete legyen a törvényhozásban, és hogy az őket megillető helyet foglalják el egy esetleges közigazgatási-területi, vagy adóügyi átszervezés esetén. Azt szeretnénk, ha Nagyvárad régióközponttá válna. A decentralizációban benne van az adó- és pénzügyek decentralizációja is. Az a célkitűzés, hogy a bihari emberek által megtermelt javakból, adókból több maradjon Bihar megyében, és kevesebb menjen az állami költségvetésbe, mint amennyi most átmegy.”

Kérdésünkre válaszolva Cseke Attila kijelentette, hogy amennyiben lehetőség lesz rá, a Bihar megyei RMDSZ tevőlegesen is szeretne részt venni a kormányzásban, ehhez azonban az kell, hogy a Bihar megyei RMDSZ jól szerepeljen a december 11-én sorra kerülő parlamenti választásokon.

Pap István