Benne lesznek a tévében

Benne lesznek a tévében
A labdarúgó II. Ligában tévés meccseken szerepelnek a bihari csapatok: a Bihar FC a Târgovi§te (N24, vasárnap 14 óra), míg a Liberty a Râmnicu Vâlcea ellen (Sport.Ro, szombat, 11 óra) játszik.

Az idei pontvadászat egyik negatív meglepetésének számító Târgoviste látogat vasárnap Nagyváradra, ahonnan az idén tavasszal sikerült elorozniuk egy pontot: akkor 1–1-re végződött a két együttes párharca, s bizony a váradiak végelszámolásában akkor nagyon sokat rontott a két pont elhullajtása, s majdnem a másodosztályos búcsújukat eredményezte. A Biahar FC kerete nem sokat erősödött ugyan a tavaszihoz képest, és számottevően a játékuk sem erősödött fel, viszont a két gárda közötti jelenlegi különbség miatt a vasárnapi összecsapás mindenképpen váradi győzelmet ígér. Ráadásul a piros-kékek óriási önbizalommal érkeznek stadionjukba: az ok a múlt szombati, Tordán elért minimális siker, ami most újabb erőket „kotorhat elő” a „spájzból”. Csak aztán ne legyen túl nagy az a mellény, s egy zakót ajándékozzanak mellé a târgovisteiek…

Döntetlen is jó

Újonc lévén a Liberty nem találkozott szombati ellenfelével a 2006/07-es pontvadászatban, ezért mindkét együttes szakvezetőjének kevés információja van a másik csapatáról. Annyi bizonyos, hogy a vendéglátók tartanak a hajdúvárosiaktól, akik leginkább a kemény védekezésre összpontosítanak majd, és kontráikat ismételten Budra és Iacobra építik majd. A Râmnicu Vâlcea-iakkal ellentétben Selymes Tibor edzőnek jelenleg még nincs veszíteni valója, ezért a döntetlen elérését eredményező taktikát fogja alkalmazni. Ami az egyik oldalnak jó, az a másiknak nagyon nem, hiszen egy esetleges mai hazai fiaskót rögtön megbüntetnék a bajnoki tabella élén álló csapatok.

 

Szántó Á. Zoltán