Bemutatták a korszerű angiográfot

Bemutatták a korszerű angiográfot

Nagyvárad – Nagyon korszerű berendezéssel bővült a Bihar Megyei Kórház kardiológiai osztálya.

Pénteken szűknek bizonyult a kórház gyűlésterme a kardiológiai osztály által összehívott sajtótájékoztatón, amelyen nagyon fontos orvosi berendezés, egy angiográf felszerelésének befejezéséről tájékoztatta a média képviselőit a kórház vezetősége, illetve dr. Milovan Slovanski és dr. Dan Gavrilescu, a temesvári Kardiológiai Intézet szívspecialista orvosai.

– A váradi kórház által megvásárolt berendezés a világ jelenlegi legkorszerűbbjei közé tartozik, Romániában nincs más, hozzá hasonló – mondta dr. Slovanski –, és nagyon jó helyre került, hiszen a két regionális kardiológiai központ, a kolozsvári meg a temesvári között lesz a helye, és ezáltal sok szívbeteg életét mentheti vagy hosszabbíthatja meg nemcsak Biharban, hanem az ország északnyugati részén is.

Rövid idő alatt gyógyulnak

Az angiográfnak köszönhetően a vizsgált szív- és érrendszer katéterezése igen nagy pontossággal és gyorsasággal történik majd, s így a betegek már a kezelés másnapján, szinte teljesen gyógyultan hagyhatják el a kórházat. A berendezés legkésőbb három hónap múlva működhet, a most még Temesváron különleges tanulmányokban részesülő négy orvos, valamint asszisztenseik közreműködésével.

Szántó Sándor