Bemutatta képviselő- és szenátorjelöltjeit a Kovászna megyei Demokrata Liberális Párt

Kovászna megye – A politikai alakulat Kovászna megyei elnöke, Gheorghe Baciu képviselői mandátumra pályázik az őszi parlamenti választásokon.
Gheorghe Baciu, Bodzaforduló polgármestere volt több mint 25 éven át, a júliusi helyhatósági választásokon azonban nem tudta megszerezni a szavazati joggal rendelkezők voksainak többségét.

Gheorghe Baciu, a nagy részt románok lakta, Bodzva-vidéki választási körzetben indulna képviselői mandátumért, míg Dan Suciu a Kovászna megyei Demokrata Liberális Párt ifjúsági szervezetének elnöke a sepsiszentgyörgyi körzetben. A Kovászna megyei Demokrata Liberális Párt képviselőjelöltjei között szerepel Liviu Comanici és Gheorghe Onea. Petre Străchinaru jelenlegi demokrata képviselő, az őszi parlamenti választásokon szenátori mandátumért száll harcba. A DL-P megyei képviselői már a júliusi helyhatósági választások után kijelentették, hogy a parlamenti választásokon nem kívánnak szövetségre lépni és közös jelöltet állítani a többi román politikai párttal. A helyhatósági választásokon a Kovászna megyei román politikai pártok, egyes településeken, mint például Sepsiszentgyörgyön, közös jelöltet állítottak.