Bemutatta kötetét Ferkó Zoltán

Marosvásárhely – Ferkó Zoltán bemutatta „Zarándoklat a moldvai magyar miséért” című kötetét abban a Maros-parti városban is ahol egy évvel ezelőtt őt meg azokat akik együttérzésük jeléül vártak rá a városközpontban, felszólítottak, hogy oszlassák fel a törvénytelen demonstrációt.

Szombaton az Ariel Ifjúsági és Gyerekszínház mutatta be kötetét Ferkó Zoltán ahol beszámolt élményeiről, összefoglalta a hallgatóságnak azokat a jogokat melyeket a román Alkotmány és az Európai Unió biztosít a Romániában élő nemzeti kisebbségeknek és a fejlesztést is biztosítják. De ennek ellenére a jászvásári püspökségen nem vették figyelembe a magyar misére vonatkozó kérésüket és egyenként megfélemlítették a kérelmezőket. „Nem bajt keverünk, hanem kiállunk azokért akiknek nincs erre lehetőségük és bátorságuk” – hangsúlyozta Ferkó Zoltán. Hozzátette mindegy, hogy valaki marosvásárhelyi vagy budapesti magyar, felelőséggel tartozik a másik magyarért, akinek jogait megsérti az állam.
Ferkó Zoltán, zarándoklatával és kötetével a moldvai magyarok anyanyelvhez való jogának gyakorlását kívánja szolgálni.
Ferkó Zoltán a tavaly április 22-én indult el kerékpárjával a budapesti Szent István Bazilika elől, hogy a Vatikánban kérje a moldvai magyarok anyanyelven történő misézését. Végigjárva a Felvidéket, ahol a magyar nemzetiségű római katolikusok sem az anyanyelvükön miséznek, eljutott a Vatikánba, majd a Székelyföldön keresztül a moldvai magyarokkal és a jászvásári római katolikus püspökkel is találkozott.