Bemutatta 45 fős EP-képviselőjelölt-listáját az RMDSZ

Románia – Kelemen Hunor ügyvezető elnök, az RMDSZ EP-kampányfőnöke a szombaton megtartott kolozsvári Országos Önkormányzati Konferencia sajtóértekezletén mutatta be a szövetség végleges, 45 fős európai parlamenti képviselőjelölt-listáját. AZ RMDSZ EP-képviselőjelöltjeinek listája [.doc – 86KB]

A Frunda György és Sógor Csaba szenátorok, valamint Winkler Gyula távközlési miniszter vezette lajstromot az RMDSZ szeptember 27-én, szerdán 12 órakor nyújtja be a bukaresti Központi Választási Irodánál.

„Erdélyi képviseletünknek ez idáig csupán két pillére volt: az önkormányzati illetve a román parlamenti jelenlét. Európai uniós csatlakozásunkkal képviseletünk egy harmadik pillérrel bővült: az európai parlamenti jelenléttel” – hangsúlyozta Kelemen Hunor kampányfőnök a brüsszeli képviselet fontosságát az önkrományzati konferencia résztvevőinek.

Kelemen Hunor továbbá elmondta, az Európai Parlamentben azért kell ott lennünk a következő másfél évben is, mert ott hozzák meg a romániai magyarok életét is befolyásoló, fontos döntéseket. Ott rendelkeznek a vidékfejlesztési költségvetés leosztásáról valamint az egész európai közösségre kitejedő kisebbségi jogokról.

„Kiegyensúlyozott EP-képviselőjelölt-listánk van, nagyon sok fiatal jelölttel. Célunk az volt, hogy minél több fiatal, Erdély valamennyi tájegységét képviselő, felkészült szakemberből állítsuk össze ezt a listát, amelyen tíz nő képviselőjelöltünk is van. Hiszek abban, hogy a kampány ideje alatt sikerül meggyőznünk a magyar választókat arról, hogy az októberi európai parlamenti megmérettetésen az RMDSZ jelöltjeire voksoljanak” – mondta a kolozsvári sajtóértekezleten Kelemen Hunor kampányfőnök, ügyvezető elnök.

A Frunda György és Sógor Csaba szenátorok, valamint Winkler Gyula távközlési miniszter vezette 45 fős lajstromon továbbá Bihar, Szatmár, Beszterce-Naszód és Hunyad megyei valamint bukaresti jelöltek nevei találhatóak. Ugyanakkor kilenc Hargita megyei, hat Kolozs megyei, öt Kovászna illetve öt Maros megyei EP-képviselőjelöltje is van az RMDSZ-nek. A szórvány magyarság képviselete is jelentős: Arad és Brassó megyének három-három, Máramaros, Fehér illetve Temes megyének egyenként két jelöltje van az RMDSZ EP-képviselőjelölt-listáján.

Letolölthető:

  • AZ RMDSZ EP-képviselőjelöltjeinek listája [.doc – 86KB]
  •