ERDON Helyi hírek

2008.02.07. 15:39

Faültető újságírók Váradon?

<p>Bihar megye - Vajúdik a PD-L politikai síkon, ám közben ügyvezető polgármestere révén zöldítené Nagyváradot.</p>

Kit indít a PD-L Nagyvárad polgármesteri tisztségéért? Régóta napirenden van ez a kérdés, mivel a párt színeiben megválasztott Petru Filip EP-képviselő lett, a párt más potenciális "hózóembert" nem tud előszedni, a helyhatósági választások pedig közelednek. A tömörülés megyei szervezetének tegnapi sajtótájékoztatóján is felmerült ez, ám a PD-L továbbra is titkolózik. Valamifajta "közvéleménykutatásra" hivatkoznak, amelyet a nagyobb városokban végeztet a párt, s állítólag ennek eredményei döntik el, hogy hol kit indítanak polgármesterjelöltként. Váradon azonban egyre nagyobb gondban van a PD-L, főleg mióta téma, hogy a PNL esetleg a hatalmas eséllyel versenybe szálló Ilie Bolojant indítja. Információink szerint a PD-L még azon is gondolkodik, hogy ellensúlyozásképp Filipet egy időre visszahívják az EP-ből és újra indítják Váradon, ám ez csak a legvégső megoldás lehet esetleg...

Több zöld jön?

A tájékoztató másik témája Várad parkosítása volt. Mihai Groza polgármester tudatta: jóváhagyta a váradi dendrológiai park finanszírozási tervét, s azt a többi dokumentációval együtt elküldték Bukarestbe. Készülne időközben a szőlősi temető helyén létesítendő park tervei is. Mi több, Lucia Varga államtitkár, volt Bihar megyei környezetvédelmi hivatalvezető olyan ötletet is felvetett, hogy hozzák létre Váradon a Sajtóparkot. Itt újságírók ültetnének fákat és gondoznák a térséget. Groza jelezte: keresik a szükséges területet, egy hektárnyit szánnak erre. Ám még így sem biztos, hogy a projektet valóban megvalósítják, mert az még számos újságíró szerint is furcsa és fölösleges.

 

Szeghalmi Örs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!