ERDON Helyi hírek

2008.06.01. 17:11

Alacsony választói kedv és kihágások

<p>Úgy tűnik, hogy a meglehetősen agresszív, esetenként kimondottan dúrva választási kampány semmivel sem növelte a nagyváradiak választói kedvét, legalábbis délelőtt. Jeleztek viszont néhány szabálytalanságot.</p>

 Szétnéztünk néhány szavazókörzetben. A 108-asban például majdnem 12 óráig, tehát 5 óra alatt, a listán szereplő 1057 szavazójoggal rendelkező polgárból mindössze 70 adta le szavazatát. Ellátogattunk a Nagyváradi Egyetemre is, ahol eddig a diákotthonokban lakó egyetemisták szavaztak. Az idén az egyetem területén nem nyitottak szavazókörzetet, a diákotthonokba lakók állítólag pótlistán szavazhatnak más körzetekben, mondta a sajtószóvivő, de hogy melyikben, az nem volt kiplakátolva, a szóvivő sem tudta megmondani.

A  MPP kampánystábja a Lorántffy Zsuzsnnak Reformnátus Kollégium Zárda utcai épületében tart ügyeletet. Orbán Mihály panaszkodott, hogy értesítették őket, miszerint Paptamásiban a polgármester elküldi megbizottját azok után, akik nem mentek el szavazni, és külön listán szavaztatja le őket. Értesítették már a Pro Demokrata szervezetet is a szabálytalanságról. Amúgy a kampányiroda szomszédságában működő 71-es szavazókörzetben is mindössze 202 személy szavazott 13 óráig a listán szereplő 1254-ből.

A PNL székházában együtt találtuk a teljes kampánystábot ott volt Lucia Varga környezetvédelmi államtitkár is, de hiányzott Ilie Bolojan polgármesterjelölt. Igen optimisták voltak, hittek benne, hogy Bolojan már az első fordulóban nyerni fog, bár  szerintük legfőbb ellenfele Mihai Groza tisztességtelen eszközöket is bevetett: a Voltaire utcai romáknak megigérte, hogy továbbra sem kell fizetniük villany és vízdíjat, ha rá szavaznak, de ha Bolojan nyer, akkor behajtják rajtuk  a hátralékot is, mondta a kampánystáb egyik tagja.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!