Bemutatkozott a Party Band

Bemutatkozott a Party Band
Nagyvárad – A nagyváradi Filharmóniában adott koncertet pénteken este a könnyűzenei világslágerekre specializálódott Party Band zenekar.

A több ismert váradi zenészből álló Party Band zenekar kellemes, de nem különleges hangulatot termetett pénteken este Prince, Mariah Carey, Abba, Michael Jackson stb. slágereket megszólaltató bemutatkozó koncertjével. Az együttes színpadi húzóemberei Decebal Platon dobos, énekes és Adina Dragoescu énekes voltak, akiket Radu Szűcs kultúrált basszusjátékkal biztosított. Az összhangzást Trendler József ütőhagszeres, Adrian Ioan billentyűs és Jean Piloiu gitáros színesítették. A háromtagú részfúvós szekció a vártnál kevesebb szerephez jutott a koncerten.

Hogy volt

Decebal Platon nagy kedvvel, a dobok mögül előlépve, sőt a közönség közé merészkedve énekelte a Just a gigolót, bebizonyítva, hogy nem csak ütni, de énekelni is tud. Később ugyanezt tette Tom Jones Sex bomb című számának előadásakor is, ekkor viszont az összhatást rontotta, hogy a tüzes szövegű számot papírról olvasva énekelte. A többi dalt elővezető Adina Dragoescu sem hagyott kétséget afelől, hogy van hangja, különösen ami a számvégi koloratúrákat illeti, de arra is volt példa, hogy nem a jó hangot fogta meg a belépésnél és korrigálnia kellett. A látottak-hallottak alapján, és a kollégákkal elbeszélgetve megállapítottuk, hogy az együttes képes arra, amit célul tűzött ki maga elé, mármint arra, hogy avatókon, bálokon, és hasonló ünnepi rendezvényeken jó hangulatot teremtsen, mert a zenészek nem ijednek meg a színpadon – még a techikai malőrt is igyekeztek humorral elütni (elnémult az elektromos dobcucc) – és mert nagy zenei tapasztalatról árulkodóan adták elő a közismert dalokat. Mindemellett  semmi olyan pluszt nem nyújtottak, aminek hatására megkedvelhették volna a felcsendülő számokat azok, akik számára Cristina Aguilera vagy éppen Laura Stoica nem a világvége.

Pap István