Belvizek Lázáriban

Belvizek Lázáriban
Szatmár megye – Lázári új negyedében, valamint a vele szemben lévő földterületeken hatalmas belvizek pusztítanak.

Lázári község egész területén nagy kiterjedésű belvizek okoznak hatalmas károkat. Lengyel István polgármester tájékoztatása szerint a község önkormányzata már több, mint két hónapja küzd a belvizek ellen. Jelen pillanatban a községközpont új lakónegyedében és a vele szemben lévő területeken vannak a legnagyobb problémák. A polgármester portálunk kérdésére válaszolva kifejtette, hogy mivel a két legveszélyesebb helyen kialakult belvizeket a megyei rangú út választja el, ezért a Szatmár Megyei Tanácshoz fordult sürgős segítségért.

Biztató ígéret az elnöktől

Lengyel István polgármestert csütörtök délelőtt rendkívüli kihallgatáson fogadta Csehi Árpád–Szabolcs megyei tanácselnök. A megye vezetőjének dolgozószobájában lezajlott tárgyaláson Lázári község polgármestere bemutatta azt a szakértőkkel kidolgoztatott előtanulmányt, amely a fent említett probléma megoldását jelentené a belvízzel borított területekre nézve. Az előtanulmányok adatai szerint 75 ezer lej azonnali anyagi támogatás megoldaná a megyei rangú út mindkét oldalán belvízzel borított területeinek problematikáját. Csehi megyei szakértők véleményeinek meghallgatása után ígéretet tett Lázári község polgármesterének, hogy két héten belül egy 4 ezer köbméteres, mély gödröt ásatnak, amelybe levezethetők lesznek a nagy kiterjedésű talajvizek.

Közel 30 lakóházat érint

A megyei tanácselnökkel való egyeztetése után Lengyel István polgármester portálunknak örömét fejezte ki, hogy Csehi a sürgős és halaszthatatlan probléma megoldására nézve azonnali segítséget ígért. „Mintegy 30 ház lakói alig tudnak ki–be járni a nagy belvizek miatt, a csapadékos időjárás miatt a veszélyhelyzet pedig csak egyre fokozódik, ezért megnyugtató számomra az, hogy az elnök úr rögtön megértette a súlyos problémát és azonnali anyagi támogatásáról biztosította Lázári község veszélyeztetett helyzetben élő lakóit” — fogalmazott a polgármester.

Címkék: , ,