Belügyminisztériumi szóvivő: összesen 99 lehetséges kihágásról érkezett jelentés

Belügyminisztériumi szóvivő: összesen 99 lehetséges kihágásról érkezett jelentés
Csaknem száz olyan panaszt jegyeztek az ország egész területén, amelyek a választási folyamattal kapcsolatos esetleges kihágásokra vagy bűncselekményekre vonatkoznak – jelentette be a belügyminisztérium sajtószóvivője, Monica Dajbog.

“A szavazás megkezdésétől mostanig (16 óra – szerk. megj.) nem voltak jelentősebb rendbontások. Az ország egész területén 99 olyan panaszt jelentettek, amelyek a választási folyamattal kapcsolatos esetleges kihágásokra vagy bűncselekményekre vonatkoznak, és amelyek megoldása a belügyminisztérium hatáskörébe tartozik. Eddig 11 kihágást vettünk jegyzőkönyvbe és 17 lehetséges bűncselekményt vizsgálunk, amelyekben 16 személy érintett’ – mondta el Dajbog.

A szóvivő szerint a legtöbb bejelentés a választók korrumpálására, választási csalásra, a választási csend megszegésére vonatkozik, illetve arra, hogy megpróbálnak tanácsot adni a választóknak, kire voksoljanak.

‘A belügyminisztérium munkatársai minden jelentett esetet kivizsgálnak, hogy megállapítsák, megalapozott-e a panasz vagy sem. Az eddig bejelentett panaszok 35 százaléka nem bizonyult megalapozottnak’ – mondta el Dajbog.

AGERPRES/(RO – szerző: Iulia CARCIOG, szerkesztő: Florin MARIN; HU – szerkesztő: ERDÉLY András)

www.agerpres.ro