Belügy: 570 bejelentés érkezett többszöri szavazásról, valószínűleg hibáról van szó

Belügy: 570 bejelentés érkezett többszöri szavazásról, valószínűleg hibáról van szó
Több mint 570 bejelentés érkezett a belügyminisztériumhoz lehetséges többszöri szavazásról. Az ellenőrzések nyomán a szaktárca értesítést küldött a Különleges Távközlési Szolgálatnak (STS) jelezve, hogy a hiba esetleg abból ered, ahogyan a táblagépkezelők bejelölik a választók szavazási opcióját – közölte Monica Dajbog szóvivő.

‘A szavazás első öt órájában a belügyminisztérium több mint 570 bejelentést kapott lehetséges többszöri szavazásról, ami bűncselekménynek számít. Az ellenőrzések ezek jelentős hányadát nem erősítették meg, egy részük esetében még folyamatban van a kivizsgálás” – mondta Dajbog.

A szóvivő hozzátette, mindezek alapján azt gyanítják, hogy a táblagépkezelők tévedéseivel magyarázható az ilyen esetek nagy száma. “A belügy írásban értesítette a STS-t a kialakult helyzetről, beleértve azt a lehetőséget is, hogy a hiba esetleg abból ered, ahogyan a táblagépek kezelői megjelölik a választók szavazási opcióját, azaz hogy egyik vagy mindkét szavazáson részt akarnak-e venni’ – magyarázta Dajbog.

www.agerpres.ro