Belépőjegyet nyertek a Boney M. debreceni koncertjére!

Belépőjegyet nyertek a Boney M. debreceni koncertjére!
Október 9-én, szombaton a Rádió MAX meghívására Debrecenben koncertezik a Boney M., Liz Mitchell-el. Az Erdély Online három olvasója kétszemélyes belépőjegyet nyert a rendezvényre.

A nyertesek: Szabó Ildikó (Zilah, Dózsa György út 48/11, Szilágy megye), Orosz Anikó (Szatmárnémeti, P-ţa Eroii Revoluţiei 11., Szatmár megye) és Magyar Róbert (Nagyvárad, Lacul Roşu 12. szám, Bihar megye). A nyertesek a belépőjüket a koncert helyszínén, azaz a Lovardában (Debrecen, Kassai út) vehetik át a 21 órai kapunyitást követően bármikor, a személyi igazolvány felmutatásával.

Az együttesről

Az Eurodisco egykori sztárzenekarának már a névválasztása sem mindennapi. A Boney Bonaparte Napóleon gyermekkori beceneve volt, az „M.” pedig a „Music” szó rövidítése. Más források szerint a Boney egy ausztrál televíziós sorozat hősének neve volt, és a figura akkoriban igen népszerű volt az NSZK-ban. A névválasztás azonban nem változtat a lényegen, a csapat nemcsak Európában, hanem az ázsiai, afrikai és arab országokban is nagy népszerűségnek örvendett. Az együttes első nagylemeze, a Take the Heat Off Me 1976-ban készült el: 8 dalt tartalmazott, köztük természetesen a Baby Do You Wanna Bumpot.

Ismert slágerek

Ezt pedig újabb nagy sikerek követték, hiszen ki ne ismerné például a Daddy Cool, a Sunny, vagy a Ma Baker c. dalokat. A zenekar történetében az 1979-es esztendő egy olyan Boney M.-slágert is hozott, amely csak kislemezen jelent meg: a Hooray! Hooray! It’s a Holi-Holiday az évek során szintén a popzene örökzöldjei közé került. Ezután jelent meg az új LP, melynek érdekességei közé tartozik, hogy a lemezborítón került sor a nagy leleplezésre, miszerint a férfi vokált valójában a producer, Frank Farian énekli, és nem az „örökmozgó” Bobby Farrell, mint ahogyan azt addig a nagyközönség gondolta.

Az októberben debreceni színpadon fellépő Liz Mitchell-t a Boney M. egykori „frontasszonya”-ként emlegetik, aki 2006 óta turnézik világszerte a formáció legismertebb dalaival. Frank Farian producer egyébként kizárólag a Liz Mitchell-féle együttest tekinti az eredeti Boney M. utódjának, ez pedig még egy ok arra, hogy október 9-én elmenjenek a Lovardába, ahol garantáltan forró lesz a hangulat. További információk és jegyek elővételben a maxfm.hu-n.

Címkék: , ,