Belényesen játszik a Mikolai Turul

Szatmár megye – „Haza sem jövünk Belényesről, ha nem szerezünk legalább egy pontot” – jegyezte meg viccesen Călin Şoimoşan, a Mikolai Turul edzője, a Belényesi Bihorul elleni bajnoki előtt.

A labdarúgó III. Liga 20. fordulójának mérkőzésén Belényesen játszik a Mikolai Turul labdarúgócsapata. Călin Şoimoşan edző legénysége törleszteni szeretne az első mérkőzésen, Mikolában elszenvedett 3–1–es verség miatt, bár ez nem lesz egyszerű feladat. A bihari együttes a tavaszi idényben egy pontot sem tudott begyűjteni (vereségek: 2–1 hazai pályán a Jádi Voinţával szemben; 3–0 Székelyudvarhelyen a helyi AFC–től), ezért nem kizárt, mindennél elszántabbak lesznek a mikolaiak elleni meccsen.
Másrészt a Turul keretében több játékos sérüléssel küzd: Sándor, Puţi, Vădan, Birta és Nagy külön tréningezett az elmúlt napokban, de a szakvezető reméli, a fiúk vállalni tudják majd a pénteki játékot. „Legalább egy pontot kell szerezzünk a belényesi meccsen, de ideálisabb lenne győzni. Nem szabad veszítsünk. Ki kell használjuk azt, hogy a bihariak sincsenek jó formában, és remélem a sérült játékosok is felépülnek a meccs kezdetéig – mondta lapunknak Şoimoşan. – Haza sem jövünk Belényesről, ha nem szerezünk legalább egy pontot” – jegyezte meg viccesen az edző.
Szerinte csapatának minden esélye megvan arra, hogy győzzön a pénteki meccsen, viszont ehhez egy kis szerencse és korrekt bíráskodás is kell. „Kedden, a szászsebesi meccsen bírói túlkapás áldozatai voltunk. Ha ez nem ismétlődik meg Belényesen, akkor győzhetünk” – folytatta a tréner.

Labdarúgó III. Liga, 6. csoport, 20. forduló
Péntek (15 óra)
Belényesi Bihorul – Mikolai Turul
Szászmedgyesi Gaz Metan – Nagydisznódi FC
Aranyosgyéresi Seso – Zlatnai FC
Dési Unirea – Jádi Voinţa
Szászrégeni Avântul – Nagyszebeni Voinţa
Nyárádtői Unirea – Székelyudvarhelyi AFC
Besztercei Gloria II – Zilahi FC
Kolozsvári Sănătatea – Máramarosszigeti Marmaţia.
Szombat
Szászsebesi CSM – Nagyváradi Luceafărul.