Belehalt sérüléseibe az olasz nő

Belehalt sérüléseibe az olasz nő
Az olasz elnök csütörtök este aláírt egy rendeletet, amely engedélyezi az Európai Unió országaiból származó idegenek kiutasítását a közrend nevében. Az intézkedésre azután került sor, hogy a héten egy román férfi támadása után egy olasz nő kómába esett, és tegnap este belehalt sérüléseibe.

Az ügy erős érzelmeket váltott ki Olaszországban, ahol a románok élnek bevándorlóként a legnagyobb számban. A rendelet értelmében akár három évre is kitilthatják az országból a közbiztonságra hivatkozva az Európai Unió állampolgárait, azokat, akik legalább hat hónapja Olaszországban élnek.

A rendeletet szerdán fogadta el a középbal olasz kormány, egy nappal azután, hogy a 47 éves Giovanna Reggianit kómás állapotban találták egy csatornában Róma közelében. A hatóságok letartóztattak egy 24 éves román férfit az üggyel kapcsolatban. Alessandra Mussolini, a szélsőjobboldali vezető, a korábbi diktátor, Benito Mussolini lánya felszólította a román nagykövetet, hogy távozzon Olaszországból, és kijelentette, hogy a románok nemkívánatosak Itáliában.