Járvány

2020.04.25. 21:29

Nincs fontosabb dolguk a hazudozásnál (videó)

A LIBE-bizottság liberális része hozta a szokott formáját, ami nem meglepő, ellenben az nagyon szomorú, hogy amikor emberéleteket kellene menteni, akkor nekik nincs fontosabb dolguk, hogy hazugságokat ismételve támadjanak – jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője a Hír TV Magyarország élőben című műsorában arra reagálva, hogy ismét Magyarországot és a magyar kormányt állították pellengérre Brüsszelben a balliberális erők, amikor az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságában (LIBE) a koronavírus-járvány visszaszorítására hozott magyar jogszabály ellen emelték fel szavukat.

Az Európai Bizottság igazságügyi biztosa egyebek mellett azt kifogásolta, hogy az Orbán-kormány nem szabott határidőt az intézkedések hatályának – írja a Magyar Nemzet.

Bár valamennyi uniós tagország hasonló forgatókönyv szerint jár el a járvány elleni küzdelemben, Didier Reynders-t továbbra is csak a magyar döntések zavarják.

Hidvéghi Balázs közlése szerint a kritizáló balliberális erők nem olvasták és nem is ismerik a kifogásolt jogszabályt, hanem hazugságokon alapuló cikkekből tájékozódnak.

Ez egy politikai hadjárat, őket valójában nem érdekli, hogy mi a helyzet – tette hozzá.

Velkovics Vilmos műsorvezető felvetésére, hogy az Európai Bizottság alelnöke, Věra Jourová elmondta, a rendkívüli intézkedéseknek milyen elveknek kell megfelelnie, és szerinte ebbe abszolút illeszthető a magyar koronavírus-törvény, Hidvéghi Balázs rámutatott, ez a világos és józan kijelentés arról szólt, hogy nem ütközik uniós jogba semmi, ami Magyarországon történik.

Az EP-képviselő megemlítette, a hazánkat régóta támadó liberális Sophie in ‘t Veld a videókonferencián dühösen arról beszélt, hogy elege van a sok jogi érvből és szerinte Magyarországot meg kell büntetni, vagyis – Hidvéghi közlése szerint – sem a joguralomról, sem pedig a demokráciáról fogalma sincs, vagy ha van is, akkor nem érdekli, hajlandó sutba dobni.

A vitában részt vett a DK-s Dobrev Klára és a momentumos Donáth Anna is, akik ugyanazt a mantrát ismételgették, hogy be kell avatkozni Magyarország ellen, tehát a külső beavatkozás szeretnék mindenképpen elérni – jegyezte meg a Fidesz európai parlamenti képviselője.

Dobrev Klára például – emelte ki Hidvéghi – diktatúrát emlegetett, hogy nincs Magyarországon sajtószabadság, valamint tiltakozott a kórházi ágyak felszabadítása ellen, miközben férje, Gyurcsány Ferenc kormányzása alatt ezerszámra szüntették meg a kórházi ágyakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában