Bejelentette lemondását a rendőrakadémia rektora

Daniel Torje
Daniel Torje
Daniel Torje, az Alexandru Ioan Cuza Rendőrakadémia rektora bejelentette pénteken, hogy lemond, miután a belügyminiszter ellenőrző testülete kivizsgálást indított az intézményben.

Az ellenőrzést azt követően rendelték el, hogy egy helyi lapban megjelent egy írás, amelyben egy diáklány szexuális zaklatással vádolja a parancsnokot. Torje cáfolta az újság információit.

‘Ami megjelent a sajtóban az aljas rágalom, egy kitalált történet. Határozottan cáfolok minden olyan információt, amely engem ebbe a botrányba belekever, amelynek csak az a célja, hogy távozzak a rektori tisztégből. A belügy alkalmazottjaként nincs engedélyem arra, hogy a nyilvánosság elé tárjam az összes információt, amely azt bizonyítja, hogy nyomást gyakoroltak rám, hogy mondjak le erről a tisztségről. Nem szeretnék ennek a ‘nemzeti háborúnak’ részese lenni. Az állam egyik egyszerű tisztségviselője vagyok, aki lelkiismeretesen próbálja ellátni hivatali feladatait’ – írja a Daniel Torje által kiadott közleményben.

A parancsnok azt mondta: nem engedheti, hogy nevét sárba tapossák olyan ügyekben, amelyekhez semmi köze sincs.

‘Szeretem az egyenruhát, tisztelem a kollégáimat, odaadással és hozzáértéssel szolgálom ezt az országot. Az ezek iránt való tiszteletből, valamint azért, amit jelentenie kell egy civilizált országban a becsület és méltóság kifejezéseknek, lemondok a rendőrakadémia rektori tisztségéről, ugyanakkor az illetékes intézmények rendelkezésére állok, hogy kiderüljön, hogy igazak-e szavaim. A szenátus első ülésén benyújtom lemondásom. Köszönöm mindazoknak, akik bíztak bennem’ – folytatódik a közlemény.

Az újságban megjelent cikk szerint Daniel Torjét egy harmadéves joghallgató lány azzal vádolja, hogy szexuális zaklatásnak tette ki 2017-ben, a júliusi vizsgaszesszió alatt.

www.agerpres.ro

Címkék: ,


0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .