Beismerte tettét az 5,2 millió euró értékű rablás tettese

Beismerte tettét az 5,2 millió euró értékű rablás tettese
Beismerte tettét George Ploscaru, az 5,2 millió euró értékű párizsi ékszerrablás tettese, aki azt mondja: az eladó a drágakövek helyett egy ‘utcai kavicsokkal teli dobozt” kapott – írja a Prahova megyei törvényszék indoklásában.

A dokumentum szerint Ploscaru beismerte tettét és azt mondta, hogy arra készült, hogy feladja magát a francia hatóságoknál.

Az ügyészség indoklása szerint ez a ‘látszólag együttműködő’ magatartása nem mentesíti attól, hogy intézkedéseket foganatosítsanak ellene.

Az idézett forrás szerint a vádlott egy szerb állampolgárral működött együtt a rablás elkövetésekor.

Az ügyészség leírása szerint Ploscaru a szerb állampolgártól egy ékszeres dobozt kapott, amellyel egy telefonos “programálas” alapján felkereste az ékszerüzletet azzal, hogy két gyémántgyűrűt és két nyers gyémántot vásárolna. A svájci cég képviselője, miután a kliens kinyilvánította vásárlási szándékát, a drágaköveket egy ékszeres dobozba helyezte és átadta a vásárlónak, és abban maradtak, hogy együtt várják meg, hogy a pénzt az eladó számlájára utalják. Ekkor a szerb állampolgár ismét felhívta telefonon az ékszerészt és közölte, hogy az átutalás időbe telik. Ezalatt a vádlott kicserélte az ékszeres dobozt a saját dobozával, amelyben “utcai kavicsok voltak”, és azt adta át az ékszerésznek, később pedig az ékszert tartalmazó dobozzal távozott az üzletből.

Ezen körülmények, valamint a vádlott büntetett előéletének figyelembevételével az ügyész úgy ítélte meg, hogy nem lenne biztonságos sem a vádlott szabadlábon történő védekezése, sem a házi őrizet elrendelése, ezért úgy döntött, hogy 30 napos előzetes letartóztatásba helyezi – írja az indoklásban.

Ploscaru Georget azzal vádolják, hogy 5,2 millió euró értékű ékszereket rabolt a svájci De Grisogono ékszerészet párizsi bemutatóüzletéből.

www.agerpres.ro