Beiratkozás a pótérettségire

Mindazoknak, akiknek nem sikerült az érettségi az előző alkalmakkal július 14 és 18 között iratkozhatnak be az augusztus 18 és szeptember 1 közötti pótérettségire.

A pótrérettségi a szóbeli vizsgákkal veszi kezdetét 18.-án román nyelv és irodalomból, majd 19.-én anyanyelvi vizsgával és végül 20.-án idegen nyelvvel folytatódik. Az írásbeli vizsgák 21.-én kezdődnek szintén a román nyelv és irodalmi vizsgával. Ezt követően 22.-én anyanyelvből, 25.-én a szakosodásnak megfelelő választott tantárgyból, 26.-án szintén egy választott tantárgyból vizsgáznak a diákok, 27–én, a pótérettségi utolsó napján pedig egy választott tantárgyból írásbeliznek vagy gyakorlati próbán vesznek részt az érettségizők. A pótvizsgák eredményeit augusztus 29–én függesztik ki, az óvások eredményeit pedig szeptember 1–jén. A június–júliusi érettségi vizsgaidőszakban vizsgázottak a végleges eredményeknek megfelelően 78,26 százaléka ért el átmenő jegyet, az összesen 225.842 beiratkozott diák közül pedig 47.719 diák bukott meg.  0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .