rekord

2020.07.16. 12:00

Fizetne négymillió forintot egy fürt szőlőért?

Ugyanis átszámítva ennyiért kelt el egy fürt vörös szőlő Japánban a szezon első árverésén.

A harvester picks Nebbiolo grapes, which are used to make Barolo wine, during the harvest in the Langhe countryside in Serralunga DAlba, northwestern Italy, on 12 October 2019. Barolo is a red wine produced in the Piedmont region of Italy. The wines are made from Nebbiolo, a small, thin skinned red grape varietal generally high in acid and tannins.The Barolo is done exclusively with Nebiolo grapes grow in 11 communes of the Langhe that make up the wine producing region of Barolo. Wines from the Barolo DOCG must be 100% Nebbiolo and aged at least 38 months, 18 of those in wood barrels. (Photo by Mauro Ujetto/NurPhoto)

Forrás: AFP / NurPhoto

Fotó: Mauro Ujetto

A lédús, magas cukortartalmáról híres fajta egy fürtjéért már tavaly is rekordárat fizettek, de az idei első árverésen ez megdőlt: 1,3 millió jent (mintegy 4 millió forintot) ért meg a vevőnek

a 900 grammos fürt, amelyen majdnem 30, pingponglabda méretű szőlőszem termett.

Az Isikava prefektúrában nemesített szőlő fürtjéért idén is a Hjakurakuszo cég – mely a prefektúrában három hagyományos japán fogadó, vagyis rjokan tulajdonosa – fizette a rekordárat.

A vevő nevében ezúttal is egy nagykereskedő licitált a kanazavai nagybani piacon.

Szakamoto Micutaka, a cég főszakácsa azzal indokolta a hatalmas összegű vételárat, hogy bátorítani szeretnék a japán mezőgazdasági termelőket.

Borítókép: ez az illusztrációnak betett olasz szőlő valószínű nem ér négymilliót

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!