Beiratkozás a Nagyváradi Egyetemre

Beiratkozás a Nagyváradi Egyetemre
Hétfőn megkezdődött és július 18-ig tart a Nagyváradi Állami Egyetem tizennyolc karán meghirdetett szakokra a beiratkozás.

A legtöbb szakon az érettségi jegyek és a négy évi tanulmányi átlag alapján nyerhetnek felvételt a leendő hallgatók. Kivételt képez az építészet, művészet, testnevelés, földrajz, orvosi és gyógyszerészeti, zene és teológia szakok, melyek esetében július 25-ig, szakonként változó időpontokban kerül sor a felvételi vizsgára. Az eredmények kifüggesztésére 28-ig lehet számítani. Aki lemarad, az nem biztos, hogy kimarad, ugyanis az üresen maradt helyekre még szeptemberben lehet egyszer pályázni, így azoknak a frissen végzetteknek is marad esély a bejutásra, akiknek nem sikerült elsőre az érettségi. Az átlaghoz képest az első nap kevés volt a beiratkozó, ez 18-ig több mint valószínű, hogy változni fog.
Szükséges iratok
Aki úgy dönt, hogy szeretne a Nagyváradi Egyetem hallgatója lenni, először is be kell szerezze, illetve elő kell készítse az olyan szükséges iratokat, mint az orvosi igazolás, születési bizonítvány, érettségi bizonyítvány, anykönyvi kivonat a négy év átlagáról és három darab fénykép. A beiratkozási díj kifizetését követően az elkészített iratcsomóhoz csatolni kell a 100 lej kifizetését igazoló nyugtát is. A beiratkozási díj kifizetése alól mentesülnek az árvák vagy félárvák, árvaházban nevelkedők, a forradalmárok és a tanügyben dolgozók gyerekei, illetve az egyetem alkalmazottjai.További hírek a Erdon Egyetem kategóriából