Beindult a fűtés Váradon

Beindult a fűtés Váradon
Beindították Nagyváradon a fűtést, de várhatóan csak vasárnap este vagy hétfőn reggel lesz érezhető a meleg az egész városban. A 3-as számú fővezeték cseréje miatt hét hőközpont le van zárva.

A fűtésszezon megkezdésére vonatkozó kérdéseinkre Cabai Mihai, a nagyváradi Hőszolgáltató Rt. igazgatója válaszolt, elmondva, hogy fokozatosan indítják be a fűtést a városban. Egyszerre nem is lehetne megadni az egész városban a hőszolgáltastást, hiszen kiterjedt hálózatról van szó, másrészt pedig jelenleg is dolgoznak a 3-as számú fővezeték cseréjén, ezért hét hőközpont le van zárva. Itt értelemszerűen csak akkor lesz fűtés, amikor végeznek a munkával és ismét üzembe helyezik a hőközpontokat. További kérdésünkre válaszolva Cabai Mihai kifejtette, hogy mindezidáig nem érkezett jelentés arról, hogy a fűtés beindítása bárhol problémát okozott volna, és hozzátette, hogy alapvetően ott lehet számítani esetleges műszaki problémákra, ahol még nem cserélték ki a fővezetékeket.
A Hőszolgáltató Rt. tájékoztatása szerint meglehetősen elavult a hálózat, ezért gondok adódhatnak a hőszolgáltatás biztosításával a Leonardo da Vinci, a Mihai Viteazul, a Nojoridului, a Ţiglarilor, az Eforiei, a Shakespeare, a Feldioarei, a Coreea és az Oneştilor utcákon, továbbá a Sztaroveszky (Magheru) utcán az Állami Egyetem Környezetvédelmi Karának környékén, a Széchenyi téren (Traian park), a 123. számú hőközpont csatlakozásánál, valamint Szentmártonban a városháza mögötti részen.

Pap István

Címkék: , , ,