Beidézték december 10-ére a főügyészségre Carmen Iohannist

Carmen Iohannis
Carmen Iohannis
Beidézték december 10-ére a főügyészségre Klaus Iohannis államfő feleségét, Carmen Iohannist – értesült az AGERPRES hírügynökség a vádhatóság képviselőitől.

Carmen Iohannist egy ingatlan bérbeadásából származó jövedelemmel kapcsolatban ellene és férje ellen tett feljelentés ügyében hallgatná ki a vádhatóság.

Az elnök neje egyszer már kapott idézést kihallgatásra ugyanebben az ügyben, november 15-ére, akkor azonban közölte az ügyészekkel, hogy nem tud megjelenni a jelzett időpontban, mert elkíséri a férjét nagy-britanniai látogatására.

Az államfő, a felesége és Radu Gabriel Bucşă közjegyző ellen többek között hivatali visszaélés, okirat-hamisítás, pénzmosás és szervezett bűnözői csoport létrehozása miatt tett feljelentést a Răzvan Savaliuc újságíró által képviselt Jurindex Media Kft., amely a Lumeajustitiei.ro portált is működteti.

A feljelentést eredetileg az Országos Korrupcióellenes Ügyészséghez (DNA) nyújtották be, ám az elhárította az illetékességet, így a gyulafehérvári ítélőtáblához, majd a legfőbb ügyészségre került az ügy.

A feljelentés szerint a Iohannis család nem fizetett vissza az államnak 320.000 eurót, amelyet egy törvénytelenül megszerzett nagyszebeni ingatlan bérbeadásából kapott.

2015-ben a brassói táblabíróság jogerős ítélettel megsemmisítette egy Klaus Iohannis által birtokolt nagyszebeni ingatlan adásvételi szerződését.

www.agerpres.ro