Befektetőkkel tárgyaltak

Befektetőkkel tárgyaltak
Nagyvárad – Kedden a Nagyváradi Eurobusiness Ipari Park Kft. ügyvezetője, Delia Ungur munkamegbeszélésre hívta a városháza dísztermébe azokat az üzletembereket, akik az ipari parkban fektetnek be.

A tanácskozáson Ilie Bolojan polgármesteren kivül részt vettek az önkormányzat műszaki és jogi osztályának, valamint a váradi Vízügyi Társaságnak a képviselői is. Az elöljáró megköszönte a beruházóknak, hogy a létesítményben bérelnek parcellákat. Tudatta: a koreai befektetővel kötött megállapodás értelmében elkezdődtek a villanyáram-bevezetési munkálatok, a jövő hónapban pedig a Vízügyi Társaság is akcióba lép. Egy másik priorítás a bekötőutak kialakítása. Tekintettel arra, hogy az európai uniós vissza nem térítendő támogatások ezirányú lehívása bonyolult procedurát feltételez, az önkormányzat valószínűleg hitelt fog felvenni.

Delia Ungur kérdőíveket osztott szét a befektetők közt, melyek segítségével a Polgármesteri Hivatal arra keresi a választ, hogy az érintettek mikor kezdik el és fejezik be a munkálatokat, mennyi villanyáramra és vízmennyiségre van szükségük. A jelenlevők ugyanakkor megállapodtak abban, hogy havonta egyszer találkozni fognak annak érdekében, hogy a felmerülő problémákat időben megoldják. “Mivel a koreai beruházóval való együttműködés során bizonyos tapasztalatra tettünk szert, úgy döntöttünk, hogy az ipari park közművesítése szakaszonként történjék. Ehhez azonban össze kell hangolni a munkálatokat a vállalkozók terveivel”, nyilatkozta a létesítmény ügyvezetője. 

Ciucur Losonczi Antonius