Befejezte a pneumococcus elleni védőoltások közbeszerzését az egészségügyi minisztérium

Illusztráció
Illusztráció
Befejezte a pneumococcus elleni védőoltások közbeszerzését az egészségügyi minisztérium, tájékoztatott csütörtökön az egészségügyi minisztérium. A pneumococcus elleni oltási kampány szeptemberben kezdődhet.

Az egészségügyi minisztérium közleménye szerint a vakcina bizonyos fajta tüdőgyulladás, az agyhártyagyulladás és a vérmérgezés ellen nyújthat védettséget.
Az oltási kampány szeptemberben kezdődhet el, amikor 477 ezer dózist szállít le a gyártó, tájékoztat a szaktárca. A beszerzett mennyiség az idei évre és 2018 első hónapjaira lesz elegendő. A szaktárca a pneumococcus elleni oltásokra is négy éves keretszerződést kötött a gyártóval, így megelőzhető lesz az oltások krónikus hiánya.
A pneumococcus elleni oltást ingyenesen adják be a családorvosok a gyerekeknek az oltási rendnek megfelelően. A minisztérium hangsúlyozta, hogy az oltóanyag biztonságos, hatékony és minőségi.

www.agerpres.ro0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .