Befejeződött az idei Ki mit tud?

Befejeződött az idei Ki mit tud?
Nagyvárad – A nagyváradi Szakszervezetek Művelődési Házában megrendezett döntővel zárult pénteken késő este a IV. Ki mit tud? tehetségkutató verseny. Az idén több mint kétezer versenyző indult a megmérettetésen.  

Több hétig tartó izgalomnak és várakozásnak vetett véget a péntek este lezajlott IV. Ki mit tud? verseny döntője. Az elmúlt időszakban újfent bebizonyosodott, hogy Bihar megye bővelkedik a tehetségekben, s ami talán ennél is fontosabb, hogy ezek a személyek élni is tudnak a számukra felkinált lehetőséggel. Az álmaik megvalósítása érdekében kicsik és nagyok, idősek és fiatalok vállalták a világot jelentő deszkákra való kiállás kockázatát, s kápráztatták el közönségüket, rajongóikat. A Szakszervezetek Művelődési Házát a döntő napján is zsúfolásig megtöltő érdeklődőket Biró Rozália alpolgármester köszöntötte videóüzenet segítségével, majd a nagyszalontai Mama mazsorett nyítótánca teremtett kitünő hangulatot az esthez. A Képzőművészeti alkategória győzteseinek Tóth István, a Tavirózsa Fotóklub elnöke adta át a díjakat, majd kezdetüket vették a produkciók. A pergő ritmusú, látványos vagy éppen elgondolkoztató versenyszámok “társaságában” gyorsan telt az idő, így sokan tamáskodva tekintettek az órájukra, amikor az eredményhirdetésre várva este tizenegy órát jeleztek a mutatók. A díjak átadását megelőzően a Tini Dance Center, a Melody Jazz Balett és a Sweet Melody, az M&Q tánccsoport, valamint Mészáros Imre és Deac Lacramioara fellépései fokozták az izgalmakat, majd az eredeményhirdetésre került sor.

A helyezések

A Gyermekprodukciók Magyar irodalom alkategóriájának győztese Szabó Bettina lett, a második pozició Géczi Júliát illette, harmadik helyezést Pápai Rolland ért el. A hagyományőrzők népdalversenyét a Bodor Edina- Kovács Bianka- Beke Kincső trió nyerte, a néptáncosok közt a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Margittai Néptánccsoport állhatott fel, második az érsemjéni Ezüstperje Néptánccsoport lett, a győztesnek járó gratulációkat pedig az élesdi Rezeda Néptánccsoport tagjai fogadhatták. A zene alkategóriában Bot Alex végzett Boros Ferenc mögött, a moderntáncosok közt a Mini Fever Dance előzte meg az utána következő székelyhídi B612-t és a bronzérmes érmihályfalvi Forever Dance csoportot. A Felnőttprodukciók kategória Hagyományőrzés csoportjának népdalversenyén Asztalos Beatrix diadalmaskodott, míg a néptáncosok közt a micskei Görböc lett a harmadik, az érmihályfalvi Nyíló Akác a második és a borsi Galagonya Néptánccsoport az első. A Tolvai Renáta- Repciuc Ioana- Apatean Ana Fulguta- Romocea Cristina négyes a zene alkategória harmadik helyezését mondhatja magáénak, ugyanitt Kővári Katalin lett a második, közvetlenül Hossu Sebastian mögött. Moderntáncban a nagyszalontai Venus Dance aratta le a babérokat, megelőzve a Vanca Virgil- Hascu Adela párost, valamint a harmadik helyet kiérdemelt nagyváradi Art Beat csoportot.

Ciucur L. Antonius