Befedik majd a főtribűnt

Befedik majd a főtribűnt
Nagykároly – Kétszázmillió lejből gazdálkodhat majd egy évig a nagykárolyi focicsapat. Ennek nagy részét a stadion korszerűsítik fogják fordítani.

Július 25-én Nagykároly Tanácsa rendkivüli ülésen döntött a helyi labdarúgó–csapat ügyéről. Többek arról, hogy Nagykárolyi Fink Fenster FC nevet viseli az együttes, de hamarosan Nagykárolyi FC Municipal 2008–ra válthat. A csapat ugyanakkor ingyen használhatja a Victoria Stadiont.

Ami talán ennél is fontosabb: az együttes a következőben évi 200 millió lejből gazdálkodhat. Ennek felét biztosítja majd a helyi tanács, 50–50 millió lej támogatást nyújt majd a két főszponzor. „A összeg nagy részét egyelőre beruházásokra fogjuk használni. Korszerűsíteni kell a stadiont és környékét. Előbb a főtribűnt szeretnénk teljesen befedni, ugyanis csak utána kezdhetünk neki az öltözők korszerűsítésének. Mivel jelenleg nincs teljesen befedve a lelátó, ázik az öltöző” – ecsetelte a terveit Papp Zsolt, a klub új elnöke, majd hangsúlyozta annak fontosságát, hogy a stadion szomszédságában építenek majd úszómedencéket. „Egy jó sportbázist szeretnénk a stadion köré építeni” – tette hozzá.

A csapattal kapcsolatban Papp elmondta, egyelőre fiatalokra alapoznak, akik 2–3 éven belül egy erős csapattá kovácsolódhatnak össze. „Nem szeretnénk III. ligás csapatot vásárolni. A helyi és környékbeli focistákból összeállított jó csapattal önerőből is megvalósíthatjuk, hogy 2–3 éven belül felsőbb osztályokban szerepeljen a nagykárolyi csapat” – mondta Papp, aki néhány évvel ezelőtt még aktív focista volt a harmadosztályos Mezőpetri Fink Fenster csapatában.