Becsülettel és igaz hittel

Becsülettel és igaz hittel
Pénteken tartották a nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium ballagási ünnepségét az olaszi református templomban.

 

Elérkezett a nagy nap – e szavakkal köszöntötte a végzősöket Csűry István királyhágómelléki református püspök. Két osztály diákjai búcsúztak az alma matertől, akik számára a KREK püspöke azt kívánta: úgy vigyék magukkal „tarisznyájukban” az itt töltött évek emlékeit, hogy azok mindig elővehetőek legyenek. Az Ige szavaival biztatta a fiatalokat: akik az Isten kezét fogják biztosak lehetnek abban, hogy az elkövetkező években is ajándékok és élmények sokaságát fogják kapni. Az olyan kérdésekre, hogy „vajon mi lesz velünk ezután, mi lesz az életünkkel?” az igében tudjuk megtalálni a választ, hiszen „csak azoknak van hosszú távon öröm és boldogság az életükben, akik Isten útját választják”. – Az Isten szerinti életet próbáljátok keresni – nem lesz könnyű, de nem lesz hiábavaló. Álmodjatok merészen, merjétek vállalni gondolataitokat, merjetek nagyot gondolni – hangzottak az útra bocsájtó szavak.

Becsülettel, igaz hittel

Szabó Zsuzsanna igazgatónő arra hívta fel a figyelmet: egy biztonságot adó környezetből kell most a diákoknak kilépniük. – Nehéz, de izgalmas évek voltak, most pedig akarattal, becsülettel, igaz hittel kell tovább menni, hangsúlyozta az igazgatónő, azt kívánva a végzősöknek, hogy három alapérték köré formálják életüket a jövőben, ezek pedig: igazságosság, becsületesség, lelki erősség. Kövendi István iskolalelkész az ige szavaival bátorította a ballagókat: „De mi nem a meghátrálás emberei vagyunk, hogy elvesszünk, hanem a hitéi, hogy életet nyerjünk”.

A ballagási ünnepség további részében a végzős diákok búcsúztak egyszerű, szívből jövő szavakkal az alma matertől és tanáraiktól, majd jelképes és ünnepélyes momentum, az iskola kulcsának átadása következett, ezt követően pedig az osztályfőnökök díjazták a legjobb tanulókat.

Tököli Magdolna